top of page

Vil du gerne uddannes til dekoratør, stylist eller visuel merchandiser?
Så er dette uddannelsen for dig!

Dekoratøruddannelsen
Tag din dekoratør og visual merchandiser uddannelse her...

.

Velkommen til Susanne Stauns Dekoratørskole
- Skolen med den kreative udvikling

 

Her på siden kan du finde informationer om vores online dekoratøruddannelse.
Hos os lærer du at skabe det fristende udtryk, der gør forskellen i butikkerne og i hjemmet. Om du er privat person, et firma, har en butik eller en som gerne vil lære det ved siden af sit nuværende arbejde.

 

Hvad er en dekoratør?

Kort fortalt virksomhedernes visuelle højre hånd. Indretning, udstillinger, opstillinger, den røde tråd igennem virksomheden fra det fysiske til de sociale mediers visuelle udtryk og meget mere - alt dette er dekoratørens arbejde. Når du er uddannet dekoratør så åbner der sig en helt ny verden af muligheder indenfor det kreative fag. Dekoratørfaget har været meget i udvikling de sidste 20 år med en større ramme indenfor faget. 


Vil du gerne arbejde professionelt med indretning, dekoration, styling og visuel merchandising?

 

Så er dette dekoratøruddannelsen for dig!

Vi har uddannet dekoratør og stylister siden 1993 og DETTE sikrer dig en pålidelig og grundig uddannelse. Alle kan lære at undervise, men det er ikke alle der har den erfaring og viden som vores skole har i faget. Hvis du vil sikre dig en god og solid samt pålidelig uddannelse, så skal du vælge skolen hos os.
Vi lader dig ikke forlade skolen her uden vi ved at du kan arbejde selvstændigt som dekoratør, stylist eller visuel merchandiser efter endt uddannelse. Vi er ikke en skole hvor vi sidder på bænken og lærer, nej du har hænderne i opgaverne hos rigtige butikker. Vi har skabt et netværk af butikker, som vi samarbejder med og det sikrer dig at du lærer alle aspekter af faget.

Grundlægger Susanne Staun (født 1952) har arbejdet med dekoratør og indretningsfaget siden 1968. I 1983 etablerede hun Susanne Stauns Dekoration, og i 1993 grundlagde hun Susanne Stauns Dekoratørskole, der uddanner nogle af landets dygtigste og bedste dekoratører og stylister. Susanne Staun har vundet adskillige udstillingspriser, og hun er et meget anerkendt navn i dekorationsbranchen.

Dekoratørskolen rummer flere bygninger som centralt ligger i Vejle og er førende inden for sit felt: dekoration,  styling, design og indretning. Skolen har flere undervisere tilknyttet uddannelsen, som alle er aktive i erhvervslivet, hvilket sikrer dig en kompetente og opdateret teoretisk og praktisk viden. Vi har dekoratører, indretningsarkitekter, forfattere og bygningskonstruktører tilknyttet skolen og vores uddannelser, som alle har stor erfaring med projekter i erhvervslivet.


Endvidere har skolen uddannet stylister og dekoratører  til Norge, Island, England, Argentina, Spanien, Frankrig, Færøerne og Grønland.

Den online Dekoratøruddannelse er til dig som vil arbejde professionelt med det visuelle, det kreative fra et ideoplæg til store projekter i virksomheder eller hos private. Her kan du sidde derhjemme eller tage uddannelsen ved siden af jobbet.

 

Er du interesseret i det visuelle udtryk?
Elsker du at indrette og lave udstillinger?

Så er Susanne Stauns Dekoratørskole noget for dig!

Næste holdstart for dekoratøruddannelsen online er den 14. august 2024

Susanne Stauns Dekoratørskole er centralt beliggende i Vejle, og skolen er indrettet med plads til kunsteriske og praktiske udfoldelsesmuligheder.
Dekoratørskolen blevet etableret i 1993 og Susanne Staun har mere en 45 års erfaring indenfor dekoratør og indretningsfaget.


Skolen giver eleverne mulighed for at deltage i et arbejde, hvor praktik og teori går op i en højere enhed.
Det betyder, at du lærer at arbejde selvstændigt som dekoratør - og du bliver godt rustet med kreative ideer - Dette er en spændende måde at uddanne sig på til dekoratør.

Den online dekoratør uddannelse er bygget op i seks moduler, og hver måned åbner vi et nyt og spændende modul. Hvis du ønsker at se hvad hvert modul omhandler se det her: 

 

. august

dekoratør_uddannelse.jpg
Uddannelsen:

Vi tilbyder en kreativ dekoratør uddannelse hvor du uddanner dig til dekoratør, stylist og visuel merchandiser. Uddannelsen foregår online i vores kreative univers. Der lægges vægt på elevens kreative tankegang og nytænkning.


Uddannelsen er en erhvervsrettet faglig arbejdsmarkedsuddannelse, der har til formål at udbygge, forbedre de erhvervsmæssige kvalifikationer hos hver enkelte elev. VI forventer også at eleven selv udfører og laver de opgaver skolen skulle stille dig så du lærer fagets bedst muligt.

 

Du lærer her på Dekoratørskolen alt hvad der er at vide for at kunne arbejde inden for dekoration/visuel merchandising/indretning og udvikle sin kreative side. Vi klæder dig på med viden, værktøjer, praktiske øvelser og forretningsudvikling sådan så du er i stand til at løse alle typer for opgaver indenfor det kreative arbejde.  Ikke en opgave er for stor når du er uddannet fra vores skole. VI kræver selvfølgelig også at hver elev deltager aktivt i undervisningen online og på skolen på de udvalgte "hands on" dage vi har på skolen under uddannelsen.
 

Det kan være at du drømmer om at skabe din egen virksomhed, butik eller forretning. Eller du vil ansættes i en virksomhed, eller vil bruge uddannelsen i en allerede eksisterende butik eller forretning. Ellers også føler du at du mangler det sidste og kombinationen mellem salg og det visuelle. 


Vi samarbejder dagligt med erhvervslivet, og vi har fingeren på pulsen og følger de forskellige tendenser i branchen. Dekoratørbranchen er hele tiden i udvikling, og derfor gør vi meget for hele tiden at have fingeren på pulsen.

 

Vi gør meget ud af den personlige gennemslagskraft gennem effektiv kommunikation. Der lægges vægt på at udvikle hver enkelt elev igennem personlig og kreativ opgaveløsning, sådan så hver elev kan skille sig ud fra mængden.


Hos os lærer du at sætte ord på dine kreative idéer, så du forstår at omsætte dem til virkelighed altså, både visuelt og verbalt. Vi har et team at dekoratører som også lærer dig hvordan du skal præsentere dig for nye virksomheder og butikker igennem en kreativ personlig gennemslagskraft.

Skolen tilbyder en uddannelse hvor vi veklser meget mellem teori og praksis. Uddannelsen dels op i moduller og ved hvert modul har vi 2 øve dage på skolen dvs. 1 gang hver anden uge, sådan så du lærer at arbejde med faget med dine hænder.   Der vil være hjemmearbejde i hvert modul, som vil blive gennemrettet af vores undervisere.

Vores teoretiske del af uddannelsen får du udleveret online på skolens online platform. Sådan så du altid kan finde det samt have det ved hånden selv når du står færdig uddannet fra skolen. Det vil være pdffiler, lydfiler og film.

Er online uddannelsen noget for mig?
Vi tilbyder dekoratøruddannelse som du kan tage online,  hvor der lægges på din kreative tankegang og nytænkning.

Jeg vil gerne arbejde kreativt og elsker alt indenfor styling og indretning.

Jeg er født kreativ og bruger det hver dag.

Jeg vil gerne uddybe og forbedre min kreative viden så jeg kan arbejde med et kreativt emne.

Jeg arbejder allerede i branchen, men vil forbedre mine kvalifikationer.

Jeg er uden arbejde, men vil gerne udvikle mig igennem en kreativ og spændende uddannelse så jeg kan forbedre mine evner så jeg er i stand til at få et nyt job.

Jeg vil gerne udvikle mig som person igennem kreativt tænkning og personlig gennemslagskraft.

nytårskoncert.jpg

Uddannelsen er baseret på en af Danmarks mest kendte dekoratør Susanne Staun.
 

Hun etablerede skolen i 1993, hvilket sikrer dig en solid og kreativ
uddannelse. Susannes karriere starter tilbage i 1968, så hendes erfaring er
altafgørende for alle vores elever. Susannes livslange erfaring i detailbranchen og dekoratørbranchen samt forretningsuvikling sikrer dig en uddannelse som er solid, pålidelig, kreativ, up-to-date og livslang.

Når du afslutter uddannelsen hos os, så er du uddannet til at løse opgaver som dekoratør, stylist eller visuel merchandiser.
Mange af vores elever starter selvstændigt efter uddannelsen. Da du lærer alt indenfor forretningsplanlægning og hvad der er behov for som  selvstændig.  Du lærer at udvikle din egen forretning, butik eller  mærke.

Har du allerede en forretningside?
Så er uddannelsen lige noget for dig. Men bar rolig - den er skam målrettet til at styrke dig personligt om du vil være selvstændig eller ej. 

22007534_523882484626774_669225917487574

Praktisk erfaring:
Praktiske øvelser lærer du igennem hele uddannelsen. Både på skolen og hos rigtige butikker og virksomheder. Vi har et samarbejde med erhvervslivet som inden anden dekoratørskole har, hvilket sikrer dig at du lærer alle grene af dekoratørfaget fra dag 1 på uddannelsen.
Mange dekoratørelever lærer indenfor en genre, men vi lærer dig at komme all-around. På online uddannelsen er "hands on" opgaver selvfølgelig ikke så stor, som den 1 årige dekoratøruddannelse. Men alligevel lærer du rigtig meget online og her på skolen, som styrker dig som elev.

Jobmuligheder efter endt uddannelse:

Dekoratøruddannelsen er en kreativ uddannelse som har fokus på design og indretning.  Hvad enten du vil arbejde i en virksomhed eller være iværksætter er uddannelsen en solid platform for din fremtidige karriere. Du kommer til at arbejde kreativt og innovativt med fra ide til virkelighed, designprocesser i indretning, styling og dekoration, som du omsætter til ideer der i den sidste ende omsættes til forretningskoncepter og opgaver for virksomheder, retail, butikker, showrooms, project management, trend forecating, styling, grafiske bureauer, blogging, events, reklamebureauer, produktionsvirksomheder, hotel og - restaurantbranchen, eller offentlige institutioner.

DU får viden, værktøjer og øvelser som du kan bruge fremadrettet i din karriere. En dekoratøruddannelse er en kreativ uddannelse som du kan bruge resten af dit liv både personligt og arbejdsmæssigt.

Vi underviser på Susanne Stauns Dekoratørskole med disse fagområder:


Dekoration, boligindretning, opstillingsteori, erhvervsindretning, butiksindretning, vinduesudstilling, idéoplæg, events, kreativt blikfang, shop-in-shop, visuel merchandising, visuel konceptudvikling,  messestande, butikken som helhed, de sociale medier, flat layout, layouts, tegning, præsentationslære, visuel varepræsentation, modelopbygning, farvelære, varebehandling, varepræsentation, collager, tegning, skilteskrivning, materialelære, fotoopstilling, rumanalyser, forretningslære, retorik, målgrupper, kundegrupper og belysningslære.

 

Du lærer ALT indenfor det kreative fag så du kan arbejde selvstændigt som dekoratør efter endt uddannelse.

Dekoration:

• Ideoplæg
Ideudvikling

• Opstillingsteori
• Udførelse af vinduesudstilling
• Udførelse af udstilling i virksomheden
• Udførelse af shop in shop
• Udførelse af dekorationer til butikker og privat
• Udførelse af Modelopbygning - fra ide til virkelighed
• Udførelse af foliebeklæding til vinduer
• Udførelse af Visuel merchandising
• Udførelse af Skilte
• Udførelse af kreativt blikfang.
• Udførelse af flat layouts til f.eks sociale medier
• Opstillings til foto sessions

 

Indretning:
• Indretning af butik og showroom
• Indretning af privat boliger

​• Indretning af erhvervslokaler

• Visuel Merchandising
• Visuel konceptudvikling

• rumanalyse

• Kundetyper
• Målgrupper
• Salgsteknikker

• Kundeservice

Visuel merchandising:

• Guidelines i visuel merchandising
• Space management
• Farvelære indenfor VM
• Opstillingsteori indenfor VM

• Rumanalyse

Styling og events:
• Styling af diverse opgaver f.eks. fødselsdagsfest, julefrokost, bryllupper,  jubilæum m.m.
• Messetande og showrooms
• Styling af hjem, rum, kontor, soveværelse, badeværelse m.m.
• Styling af fotooptagelser

Tegningslære:
• Perspektiv tegning
• Isometri tegning
• Plantegning
• Flat layouts

•Lær at tegne  i 3D på computeren.
•Lær at lave visualiseringer i 3D

 

Trend:

Design

Stil

Stemninger

Oplevelser
 

​Retorik:

Mundtlig og skriftlig formidling
Præsentationsteknik
Multimodel formidling (brug af billeder, lyd, tekst og video)

Layout
 

De sociale medier og forbindelsen her imellem
• Den røde tråd mellem forretning og sociale medier

• Flat layouts

• Opstillingsteori

Prisen på hele uddannelsen er 28.000,-

 

dekoratør uddannelse
Undervisere på Dekoratøruddannelsen

​Vi benytter forskellige fagundervisere på Susanne Stauns Dekoratørskole. De er alle aktive i erhvervslivet, hvilket sikrer en solid kontakt til dit fremtidige arbejdsliv. Alle undervisere er uddannet på Susanne Stauns Dekoratørskole med henholdsvis 14-50 år erfaring i dekoratørfaget

Eksamen på den Online Dekoratøruddannelse

​Vi afslutter den online dekoratøruddannelse med et eksamensprojekt.
Projektet vil blive bedømt af eksterne undervisere fra erhvervslivet.

 

Efter eksamen vil du modtage et uddannelsesbevis, der viser, at du er uddannet dekoratør fra Susanne Stauns Dekoratørskole.

Eksamen er både skriftlig og mundtlig.
Den mundtlige eksamen foregår her fysisk på skolen.

dekoratøruddannelse.jpg
indretningsarkitektuddannelse

Skolen har over 28 års erfaring indenfor undervisning og formidling af dekoratørfaget. Dette sikrer dig en solid og kreativ uddannelse...

Tidligere elever siger:

sidse.jpg

,,At tage dekoratøruddannelsen hos Susanne og June på STAUNS Dekoratørskole, er noget af det bedste, der nogensinde er sket for mig.

Susanne er en fremragende dekoratør og hun er samtidig utroligt god til at lære fra sig og give sin viden videre til sine elever.
Som elev på skolen fik jeg en masse praktisk erfaring indenfor mange forskellige grene af dekoratørfaget. Og for mig førte uddannelsen direkte til drømmejobbet, og et liv som selvstændig dekoratør og udstillingsplanlægger og - bygger.
June og Susanne er de sødeste mest positive og opløftende mennesker at være sammen med. De er super gode til at “se” hver elev, og bringe deres fulde potentiale frem.

De aller største anbefalinger til STAUNS Dekoratørskole herfra!"

- Sidse Vibe Gerald Salling - Nimtofte - Aarhus

Udpluk af udtalelser fra tidligere elever på Dekoratørskolen...

Skolen har uddannet flere hundrede elever siden 1993.

,,Den livsglæde og energi du får i undervisningen fra Susanne og June på Dekoratørskolen kan ikke beskrives, du er nød til at opleve den selv.
Hver undervisningsdag var fuld af ny læring på skolen eller ude ved virksomhedsbesøg. De er rigtig gode til at give plads til udvikling af ens egen kreativitet i undervisningen og det forløb de har skabt på skolen. Det er den dag i dag en af de bedst beslutninger jeg tog da jeg tilmeldte mig på Stauns Dekoratørskole."

- Rikke Nørlund Brok
Stylist for Psykolog Mette Holm
Aarhus

rikke brok.jpg
sidse hempel.jpg


"At gå på Staun dekoratørskole var enormt spændende for mig.
Susanne især er virkelig dygtig til at finde og udvikle ens kreative sider. Susanne og June er så dygtige og inspirerende, og under uddannelsen lærer de en om de mange aspekter der er indenfor faget. Og så får man bare fingrene i det, bli'r udfordret samt får gode kvalifikationer med i bagagen.
Undervisningen var derudover sjov, personlig og fyldt med grin med Susanne og June i spidsen"

 

- Sidse Hempel Hedegaard - Herning

Udpluk af arbejde lavet fra skolen og firmaet...

nytårskoncert3.jpg
nytårskoncert2.jpg
Dekoratørskolen tilbyder dig en dekoratøruddannelse med 99% job garanti

UDPLUK AF UDTALELSER FRA ØVEDAGENE PÅ DEKORATØRUDDANNELSEN


Mange tak for sidst. Det har været to fantastiske og lærerige øvedage i Vejle:) I er så gode til at forklare, hvordan tingene hænger sammen på en kreativ måde. Jeg sætter også meget pris på jeres store engagement i undervisningen.

Jeg har ikke så meget andet at sige end at ønske nogle flere øvedage, bare fordi at det er sjovt at være der:)

Jeg glæder mig allerede til de næste øvedage:)

2A.png
3A.png

Sikke fantastiske mennesker I er og sikken en energi og glæde I lagde i undervisningen. Det var dejligt inspirerende.

 

Det har været et godt modul, og en god gennemgang af opgave 2 i plenum.

Når det er sagt så var det nogle rigtig skønne og lærerige øvedage.

I var super gode til at vejlede og give gode ideer. 

Øvedagene for mig har været intense med mange nye indtryk og synes det har været en stor oplevelse for mig personligt.☺
En sidste lille positiv kommentar ; Jeg synes at I har gjort det rigtig godt på vores øvedage. I giver meget inspiration videre til os på en god og positiv måde. Plus I er er nogle søde og varme personer.
Tak for jeres støtte og positive sind.

12.png

UDPLUK FRA NUVÆRENDE ELEVER PÅ DEKORATØRUDDANNELSEN...

UDPLUK FRA NUVÆRENDE ELEVER PÅ DEKORATØRUDDANNELSEN...

dekoratøruddannelsen på dekoratørskolen

Først vil jeg sige at det var skønt at møde jer på skolen, og lære jer at kende 😊 Og også dejligt at møde de andre elever, og lære dem at kende.  

 

Jeg synes at jeres måde at lære på er super god og helt rigtig. Det er rigtig dejligt at vi også skal mødes på skolen til øvedage, det ville slet ikke være det samme, hvis vi kun skulle lære det via nettet. 

 

De øve dage var rigtig gode, og jeg synes at det kom mere ind på rygraden hvordan opstillingerne skal være, og det er en skøn følelse. Det var rigtig sjovt at lave opstillinger med alle jeres fine ting og sager, og spændende at finde gode skatte til opst. nede i kælderen 😊

 

Jeg glæder mig meget til næste gang, og jeg føler at det er det helt rigtige, at jeg har valgt at uddanne mig hos jer, og det er mega sjovt.

Tak for nogle rigtig gode øvedage som jeg virkelig føler at vi alle fik utroligt meget ud af.

Jeg blev teamet op med Anne Grethe hvilket var et super givende samarbejde, som endte med resultater som vi selv var ret glade for. Øvedagene var alt i alt yderst vellykkede.

 

Jeg syntes særligt at det var lærerigt at høre kommentarer på alle de andres arbejde og ikke mindst al den inspiration man fik af, at se hvad de andre havde fundet på. 

Hertil var I to fantastiske til at hjælpe med at skaffe lige præcis dét som vi hver især manglede.

I var på, I var nærværende og delte en masse grin og sjov.

Og tænk at vi fik lov at træne med alt i jeres butik og enormt spændende kælder, dét var simpelthen intet mindre end fedt! 

 

Jeg glæder mig til de næste moduler. 😄

dekoratøruddannelsen

Dekoratørskolen på de sociale medier... Følg og bliv inspireret af vores dagligdag på skolen og generelt i virksomheden...

Stauns univers på de sociale medier... Følg og bliv inspireret af vores dagligdag, og få inspiration til din bolig, butik eller virksomhed.
Udpluk af virksomheder som Susanne Staun og Dekoratørskolen har lavet arbejde for siden 1983. Skolen er en udløber af Susanne Stauns livslange erfaring som dekoratør og indretningsarkitekt krydret med nymoderne teknologi og fagets håndværk.

bottom of page