top of page

Vil du gerne uddannes til dekoratør eller indretningsarkitekt?
Så er dette uddannelsen for dig!

Undervisningen på Dekoratørskolen

Det særlige ved undervisningen på Susanne Stauns Dekoratørskole er vores blanding af teori og praksis. Dét, du lærer, skal efterfølgende bruges i virkeligheden. Det er motiverende, og det giver dig reelle kompetencer, du kan bruge efter uddannelsens afslutning. Nedenfor kan du se eksempler på de fagområder, vi beskæftiger os med på skolen, ligesom du også kan læse mere om mødetider, eksamen osv. Hvis du har nogen spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Fagområder

  

 

Indretning
Erhverv og privat

-Tegning

-Collager

-Modelopbygning

-Rumanalyse

-Belysning

-Fotoopstilling

-Styling

-Farvesammensætning

 

Visuel Merchandising:

-Eksponeringsprincipper

-Space management

-Markedsføring

-Indkøbsplanlægning

-Varebehandling

-Varepræsentation

-Skileskrivning

-Farvelære

Tegning

-Perspektiv
-Isometri
-Plantegning
-3D tegning
-3D program

Fagområder som vi beskæftiger os med på Dekoratøruddannelsen

Dekoration:​

-Grundprincipper

-Opstillinger

-Grupperinger
-Blomsterdekoration

-Styling
-ABC - Varer

 

Kreativt blikfang: 

-Farver

-Ideer

-Internt ideoplæg

-Eksternt ideoplæg

-Materialer

-Folie beklædning

 

Trend

-Design

-Stil

-Stemninger

-Oplevelser

Retorik:

- Mundtlig og skriftlig formidling
- Præsentationsteknik
- Multimodel formidling
(brug af billeder, lyd, tekst og video)

- Layout

 


 

Dekoratøruddannelsen er til dig som vil arbejde med professionelt med det visuelle, det kreative fra et ideoplæg til store projekter i virksomheder eller hos private.

Eksamen

Eksamen på dekoratør og indretningsarkitektuddannelsen

Uddannelserne afsluttes med et eksamensprojekt. Projektet vil blive bedømt af
eksterne undervisere fra erhvervslivet. Efter eksamen vil du modtage et uddannelsesbevis, der viser,
at du er uddannet dekoratør eller indretningsarkitekt fra Susanne Stauns Dekoratørskole.

Eksamen er både skriftlig og mundtlig.

Undervisere

Undervisere på DEKORATØRSKOLEN

Vi benytter forskellige fagundervisere på Susanne Stauns Dekoratørskole. De er alle aktive i erhvervslivet, hvilket sikrer en solid kontakt til dit fremtidige arbejdsliv. Alle undervisere er uddannet på Susanne Stauns Dekoratørskole med henholdsvis 14-50 år erfaring i dekoratørfaget og indretningsfaget.

Undervisning

Undervisningen på UDDANNELSERNE

Vi har uddannet dekoratører og stylister siden 1993, og denne erfaring sikrer dig en pålidelig og grundig uddannelse. Alle kan lære at undervise, men det er ikke alle, der har den erfaring og viden, som vores skole har i faget. Hvis du vil sikre dig en god, solid og pålidelig uddannelse, bør du derfor vælge os.
Vi lader dig ikke forlade skolen, uden at vi ved, at du kan arbejde selvstændigt som indretningsarkitekt, dekoratør, stylist eller visual merchandiser. Vi er ikke en skole, hvor du sidder passivt på bænken og lærer tør teori. Du har derimod hænderne i virkelige opgaver hos rigtige butikker – og det betyder naturligvis, at du skal gøre dit bedste, hver eneste dag. Vi har et stort netværk af butikker, som vi samarbejder med, og det sikrer, at du lærer alle aspekter af faget.

I spidsen af vores uddannelse står Susanne Staun, som har uddannet rigtig mange af landets dygtigste dekoratører.. Hun startede sin karriere i 1968. Susanne Staun har vundet mange legater og konkurrencer, blandt andet Danmarks flotteste og smarteste udstillinger. Endvidere har skolen uddannet stylister og dekoratører til Norge, Island, Argentina, Spanien, Frankrig, Færøerne og Grønland.

Praktisk erfaring:

På vores uddannelse fylder de praktiske øvelser meget, både på skolen og hos rigtige butikker og virksomheder. Vi har et samarbejde med erhvervslivet, som ingen anden dekoratørskole har. Det sikrer, at du lærer alle grene af dekoratørfaget fra dag 1 på uddannelsen. Mange dekoratørelever får erfaring inden for et begrænset felt, men hos os kommer du hele vejen rundt og får en all-around-erfaring, du kan trække på efter endt uddannelse.

Som den første dekoratørskole i Danmark udfører vi hver morgen mindfulness-øvelser. Det sikrer den optimale indlæring og kan være en fantastisk styrke for dig! 

Undervisningen foregår fra mandag til torsdag kl. 9.00-15.00. Fredag er sat af til hjemmearbejde, tegning og kreativ tænkning.

Det forventes, at eleverne følger vores undervisning og aktivt deltager i vores projekter. 

Projekterne foregår i stor udstrækning i det dynamiske erhvervsliv. 

Der vil være hjemmeopgaver, hvor vi arbejder med ideoplæg, som vi efterfølgende virkeliggør i erhvervslivet. På den måde følger du projektet hele vejen fra første, spæde ide til en virkelig udstilling i en konkret butik. 

Når du starter på dekoratøruddannelsen, vil du også få kendskab til tegneprogrammer i 3D. Programmet kan bruges under og efter uddannelsesforløbet. Vi benytter forskellige fagundervisere på Susanne Stauns Dekoratørskole. De er alle aktive i erhvervslivet, hvilket sikrer en solid kontakt til dit fremtidige arbejdsliv. 

Skolen har over 27 års erfaring indenfor undervisning og formidling af dekoratørfaget. Dette sikrer dig en solid og kreativ uddannelse...

Uddannelsen:

.

Vi tilbyder en 1-årig dekoratøruddannelse, der lægger vægt på kreativ tankegang og nytænkning.


Uddannelsen er en erhvervsrettet faglig arbejdsmarkedsuddannelse, der har til formål at udbygge og forbedre de erhvervsmæssige kompetencer hos hver enkelt elev.

Du lærer på Dekoratørskolen alt, hvad du skal vide, for at kunne arbejde inden for dekoration, visual merchandising og indretning. Undervejs udvikler du også din kreative side. Vi klæder dig på med viden, værktøjer, praktiske øvelser og forretningsudvikling, så du er i stand til at løse alle typer af opgaver inden for det kreative arbejde. Vi vil vove den påstand, at ikke én opgave er for stor, når du er uddannet fra vores skole.
 

Vores uddannelse er til dig, der drømmer om at arbejde kreativt, enten selvstændigt eller som ansat. På grund af bredden i vores projekter vil du tilegne dig kreative kompetencer, du kan bruge i en lang række forskellige situationer.

Vi samarbejder dagligt med erhvervslivet, og vi har fingeren på pulsen og følger de forskellige tendenser i branchen. Dekoratørbranchen er hele tiden i udvikling, og derfor gør vi meget for at være opdateret.

 

Vi gør meget ud af den personlige gennemslagskraft. Du skal lære at kommunikere effektiv – og du skal lære at skille dig ud fra mængden. Det er også en del af vores uddannelse.

Du lærer at sætte ord på dine kreative idéer, så du forstår at omsætte dem til virkelighed - altså både visuelt og verbalt. Vi har et team af dekoratører, som også lærer dig, hvordan du skal præsentere dig for nye virksomheder og butikker igennem en kreativ, personlig gennemslagskraft.

​Skolen tilbyder en uddannelse, hvor vi veksler mellem teori og praksis. Du modtager således både undervisning på skolen og når vi arbejder hos virksomheder. Som en del af undervisningen vil der være hjemmearbejde hver uge, som vil blive gennemrettet af vores undervisere. ​

Den teoretiske del af uddannelsen vil blive gennemgået på skolen. Den kan imidlertid også findes online på skolens platform, så du altid kan have den ved hånden, når du er færdiguddannet.

 

 

nytårskoncert2.jpg
nytårskoncert4.jpg

Vi arbejder på Susanne Stauns Dekoratørskole med disse fagområder:


Dekoration, boligindretning, opstillingsteori, erhvervsindretning, butiksindretning, vinduesudstilling, ideoplæg, events, kreativt blikfang, shop-in-shop, visual merchandising, visuel konceptudvikling,  messestande, butikken som helhed, modelopbygning, farvelære, varebehandling, varepræsentation, collager, tegning, skilteskrivning, materialelære, fotoopstilling, rumanalyser, forretningslære, retorik, målgrupper, kundegrupper og belysningslære.

 

Du lærer ALT indenfor det kreative fag så du kan arbejde selvstændigt som dekoratør efter endt uddannelse.

Dekoration:

• Ideoplæg
Ideudvikling

• Opstillingsteori
• Udførelse af vinduesudstilling
• Udførelse af udstilling i virksomheden
• Udførelse af shop in shop
• Udførelse af dekorationer til butikker og privat
• Udførelse af Modelopbygning - fra ide til virkelighed
• Udførelse af foliebeklæding til vinduer
• Udførelse af Visuel merchandising
• Udførelse af Skilte
• Udførelse af kreativt blikfang.

 

Indretning:
• Indretning af butik og showroom
• Indretning af privat boliger

​• Indretning af erhvervslokaler

• Visuel Merchandising
• Visuel konceptudvikling
• Tema udvikling

• rumanalyse

Visuel merchandising:

• Guidelines i visuel merchandising
• Space mangement
• Farvelære indenfor VM
• Opstillingsteori indenfor VM

• Rumanalyse
 

Messestande:
• Udarbejdelse af ideoplæg og layout
• Udførelse af opbygning og nedtagning
•  Temavalg indenfor messer

Styling og events:
• Styling af diverse opgaver f.eks. fødselsdagsfest, julefrokost, bryllupper,  jubilæum m.m.
• Styling af hjem, rum, kontor, soveværelse, badeværelse m.m.
• Styling af fotooptagelser

Tegningslære:
• Perspektiv tegning
• Isometri tegning
• Plantegning

 

Tegningslære på computeren
Lær at tegne  i 3D.

Kundetyper og kundepsykologi:
• Målgrupper
• Kundeadfærd
• Kundepsykologi
• Temaudvikling
• Salgsteknikker
• Service

Prisen på hele uddannelsen er 79.000,- inkl. undervisningsmaterialer. 

Se evt. mere under "priser".

Tilmeld dig lige her:

22007534_523882484626774_669225917487574

Udpluk af udtalelser fra tidligere elever på Dekoratørskolen...

Skolen har uddannet flere hundrede elever siden 1993.

sidse.jpg

,,At tage dekoratøruddannelsen hos Susanne og June på STAUNS Dekoratørskole, er noget af det bedste, der nogensinde er sket for mig.

Susanne er en fremragende dekoratør og hun er samtidig utroligt god til at lære fra sig og give sin viden videre til sine elever.
Som elev på skolen fik jeg en masse praktisk erfaring indenfor mange forskellige grene af dekoratørfaget. Og for mig førte uddannelsen direkte til drømmejobbet, og et liv som selvstændig dekoratør og udstillingsplanlægger og - bygger.
June og Susanne er de sødeste mest positive og opløftende mennesker at være sammen med. De er super gode til at “se” hver elev, og bringe deres fulde potentiale frem.

De aller største anbefalinger til STAUNS Dekoratørskole herfra!"

- Sidse Vibe Gerald Salling - Nimtofte - Aarhus

,,Den livsglæde og energi du får i undervisningen fra Susanne og June på Dekoratørskolen kan ikke beskrives, du er nød til at opleve den selv.
Hver undervisningsdag var fuld af ny læring på skolen eller ude ved virksomhedsbesøg. De er rigtig gode til at give plads til udvikling af ens egen kreativitet i undervisningen og det forløb de har skabt på skolen. Det er den dag i dag en af de bedst beslutninger jeg tog da jeg tilmeldte mig på Stauns Dekoratørskole."

- Rikke Nørlund Brok - Aarhus

rikke brok.jpg
sidse hempel.jpg


"At gå på Staun dekoratørskole var enormt spændende for mig.
Susanne især er virkelig dygtig til at finde og udvikle ens kreative sider. Susanne og June er så dygtige og inspirerende, og under uddannelsen lærer de en om de mange aspekter der er indenfor faget. Og så får man bare fingrene i det, bli'r udfordret samt får gode kvalifikationer med i bagagen.
Undervisningen var derudover sjov, personlig og fyldt med grin med Susanne og June i spidsen"

 

- Sidse Hempel Hedegaard - Herning

bottom of page