top of page

Vil du gerne uddannes til dekoratør, stylist eller visuel merchandiser?
Så er dette uddannelsen for dig!

Dekoratøruddannelsen

.

Velkommen til Susanne Stauns Dekoratørskole
- Skolen med den kreative udvikling

 

Her på siden kan du finde informationer om vores dekoratøruddannelse.
Hos os lærer du at skabe det fristende udtryk, der gør forskellen i butikkerne og i hjemmet. Om du er privat person, et firma, har en butik eller en som gerne vil lære det ved siden af de nuværende arbejde.

 

Hvad er en dekoratør?

Kort fortalt virksomhedernes visuelle højre hånd. Indretning, udstillinger, opstillinger og meget mere - alt dette er dekoratørens arbejde. Når du er uddannet dekoratør så åbner der sig en helt ny verden af muligheder indenfor det kreative fag. Dekoratørfaget har været meget i udvikling de sidste 20 år med en større ramme indenforfaget. 


Vil du gerne arbejde professionelt med indretning, dekoration, styling og visuel merchandising?

 

Så er dette dekoratøruddannelsen for dig!

Grundlægger Susanne Staun (født 1952) har arbejdet med dekoratørfaget siden 1968. I 1983 etablerede hun Susanne Stauns Dekoration, og i 1993 grundlagde hun Susanne Stauns Dekoratørskole, der uddanner nogle af landets dygtigste og bedste dekoratører. Susanne Staun har vundet adskillige udstillingspriser, og hun er et meget anerkendt navn i dekorationsbranchen.

Ud over Dekoratørskolen rummer bygningerne også Susanne Staun Dekoration/Staun Design, der ligeledes er førende inden for sit felt: dekoration, design og indretning. Ud over Susanne Staun arbejder June Staun også i virksomheden. June er uddannet dekoratør og bygningskonstruktør i enfamiliehuse.


Vi har uddannet dekoratør og stylister siden 1993 og DETTE sikrer dig en pålidelig og grundig uddannelse. Alle kan lære at undervise, men det er ikke alle der har den erfaring og viden som vores skole har i faget. Hvis du vil sikre dig en god og solid samt pålidelig uddannelse, så skal du vælge skolen hos os.
Vi lader dig ikke forlade skolen her uden vi ved at du kan arbejde selvstændigt som dekoratør, stylist eller visuel merchandiser efter endt uddannelse. VI er ikke en skole hvor vi sidder på bænken og lærer, nej du har hænderne i opgaverne hos rigtige butikker. Vi har skabt et netværk af butikker, som vi sammenarbejder med og det sikrer dig at du lærer alle aspekter af faget.
Endvidere har skolen uddannet stylister og dekoratører  til Norge, Island, England, Argentina, Spanien, Frankrig, Færøerne og Grønland.

Dekoratøruddannelsen er til dig som vil arbejde professionelt med det visuelle, det kreative fra et ideoplæg til store projekter i virksomheder eller hos private.

 

Er du interesseret i det visuelle udtryk?
Elsker du at indrette og lave udstillinger?

Så er Susanne Stauns Dekoratørskole noget for dig!

Næste holdstart for den 1-årige dekoratøruddannelse er med start i 2024.

 

Susanne Stauns Dekoratørskole er centralt beliggende i Vejle, og skolen er indrettet med plads til kunsteriske og praktiske udfoldelsesmuligheder.
Dekoratørskolen blevet etableret i 1993 og Susanne Staun har mere en 40 års erfaring indenfor dekoratør og indretningsfaget.


Skolen giver eleverne mulighed for at deltage i et arbejde, hvor praktik og teori går op i en højere enhed.
Det betyder, at du lærer at arbejde selvstændigt som dekoratør - og du bliver godt rustet med kreative ideer - Dette er en spændende måde at uddanne sig på til dekoratør.

 

 

nytårskoncert.jpg
Er uddannelsen noget for mig?
Vi tilbyder en 1-årig dekoratøruddannelse,  hvor der lægges på din kreative tankegang og nytænkning.

Jeg vil gerne arbejde kreativt og elsker alt indenfor styling og indretning.

Jeg er født kreativ og bruger det hver dag.

Jeg vil gerne uddybe og forbedre min kreative viden så jeg kan arbejde med et kreativt emne.

Jeg arbejder allerede i branchen, men vil forbedre mine kvalifikationer.

Jeg er uden arbejde, men vil gerne udvikle mig igennem en kreativ og spændende uddannelse så jeg kan forbedre mine evner så jeg er i stand til at få et nyt job.

Jeg vil gerne udvikle mig som person igennem kreativt tænkning og personlig gennemslagskraft. 

 

Uddannelsen er baseret på en af Danmarks mest kendte dekoratør Susanne Staun.

Hun etablerede skolen i 1993, hvilket sikrer dig en solid og kreativ
uddannelse. Susannes karriere starter tilbage i 1968, så hendes erfaring er
altafgørende for alle vores elever. Susannes livslange erfaring i detailbranchen og dekoratørbranchen samt forretningsuvikling sikrer dig en uddannelse som er solid, pålidelig, kreativ, up-to-date og livslang
.

Når du afslutter uddannelsen hos os, så er du uddannet til at løse opgaver som dekoratør, stylist eller visuel merchandiser.
Mange af vores elever starter selvstændigt efter uddannelsen. Da du lærer alt indenfor forretningsplanlægning og hvad der er behov for som  selvstændig.  Du lærer at udvikle din egen forretning, butik eller  mærke.

Har du allerede en forretningside?
Så er uddannelsen lige noget for dig. Men bar rolig - den er skam målrettet til at styrke dig personligt om du vil være selvstændig eller ej. 

Uddannelsen:

.
Vi tilbyder en 1-årig dekoratøruddannelse,  hvor der lægges vægt på elevens kreative tankegang og nytænkning.


Uddannelsen er en erhvervsrettet faglig arbejdsmarkedsuddannelse, der har til formål at udbygge, forbedre de erhvervsmæssige kvalifikationer hos hver enkelte elev.

 

Du lærer her på Dekoratørskolen alt hvad der er at vide for at kunne arbejde inden for dekoration/visual merchandising/indretning og udvikle sin kreative side. Vi klæder dig på med viden, værktøjer, praktiske øvelser og forretningsudvikling sådan så du er i stand til at løse alle typer for opgaver indenfor det kreative arbejde.  Ikke en opgave er for stor når du er uddannet fra vores skole.
 

Det kan være at du drømmer om at skabe din egen virksomhed, butik eller forretning. Eller vil ansættes i en virksomhed, eller vil bruge uddannelsen i en allerede eksisterende butik eller forretning. 


Vi samarbejder dagligt med erhvervslivet, og vi har fingeren på pulsen og følger de forskellige tendenser i branchen. Dekoratørbranchen er hele tiden i udvikling, og derfor gør vi meget for hele tiden at have fingeren på pulsen.

 

Vi gør meget ud af den personlige gennemslagskraft gennem effektiv kommunikation. Der lægges vægt på at udvikle hver enkelt elev igennem personlig og kreativ opgaveløsning, sådan så hver elev kan skille sig ud fra mængden.


Hos os lærer du at sætte ord på dine kreative idéer, så du forstår at omsætte dem til virkelighed altså, både visuelt og verbalt. Vi har et team at dekoratører som også lærer dig hvordan du skal præsentere dig for nye virksomheder og butikker igennem en kreativ personlig gennemslagskraft.

Skolen tilbyder en uddannelse hvor vi veklser meget mellem teori og praksis. Du modtaget undervisning på skolen samtidig med undervisning når vi er hos virksomheder. Der vil være hjemmearbejde hver uge på skolen, som vil blive gennemrettet af vores undervisere.

Vores teoretiske del af uddannelsen får du udleveret på skolen og som også ligger online på skolens platform, sådan så du altid kan finde det samt have det ved hånden selv når du står færdig uddannet fra skolen.

Du vil desuden under hele uddannelsen få adgang til den online dekoratøruddannelsen også, så du har en undervisningsbog digitalt som i hånden.

Vi arbejder på Susanne Stauns Dekoratørskole med disse fagområder:


Dekoration, boligindretning, opstillingsteori, erhvervsindretning, butiksindretning, vinduesudstilling, idéoplæg, events, kreativt blikfang, shop-in-shop, visuel merchandising, visuel konceptudvikling,  messestande, butikken som helhed, modelopbygning, farvelære, varebehandling, varepræsentation, collager, tegning, skilteskrivning, materialelære, fotoopstilling, rumanalyser, forretningslære, retorik, Målgrupper, kundegrupper og belysningslære.

 

Du lærer ALT indenfor det kreative fag så du kan arbejde selvstændigt som dekoratør efter endt uddannelse.

Dekoration:

• Ideoplæg
Ideudvikling

• Opstillingsteori
• Udførelse af vinduesudstilling
• Udførelse af udstilling i virksomheden
• Udførelse af shop in shop
• Udførelse af dekorationer til butikker og privat
• Udførelse af Modelopbygning - fra ide til virkelighed
• Udførelse af foliebeklæding til vinduer
• Udførelse af Visuel merchandising
• Udførelse af Skilte
• Udførelse af kreativt blikfang.

 

Indretning:
• Indretning af butik og showroom
• Indretning af privat boliger

​• Indretning af erhvervslokaler

• Visuel Merchandising
• Visuel konceptudvikling
• Tema udvikling

• rumanalyse

22007534_523882484626774_669225917487574

Praktisk erfaring:
 

Praktiske øvelser lærer du igennem hele uddannelsen. Både på skolen oger og hos rigtige butikker og virksomheder. Vi har et samarbejde med erhvervslivet som inden anden dekoratørskole har, hvilket sikrer dig at du lærer alle grene af dekoratørfaget fra dag 1 på uddannelsen.
Mange dekoratørelever lærer indenfor en genre, men vi lærer dig at komme all-around.

Jobmuligheder efter endt uddannelse:

Dekoratøruddannelsen er en kreativ uddannelse på 1 år som har fokus på design og indretning.  Hvad enten du vil arbejde i en virksomhed eller være iværksætter er uddannelsen en solid platform for din fremtidige karriere. Du kommer til at arbejde kreativt og innovativt med fra ide til virkelighed, designprocesser i indretning, styling og dekoration, som du omsætter til ideer der i den sidste ende omsættes til forretningskoncepter og opgaver for virksomheder, retail, butikker, showrooms, project management, trend forecating, styling, grafiske bureauer, blogging, events, reklamebureauer, produktionsvirksomheder, hotel og - restaurantbranchen, eller offentlige institutioner.

DU får viden, værktøjer og øvelser som du kan bruge fremadrettet i din karriere. En dekoratøruddannelse er en kreativ uddannelse som du bruge resten af dit liv både personligt og arbejdsmæssigt.

Eksamen på Dekoratøruddannelsen

​Vi afslutter dekoratøruddannelsen med et eksamensprojekt.
Projektet vil blive bedømt af eksterne undervisere fra erhvervslivet.

 

Efter eksamen vil du modtage et uddannelsesbevis, der viser, at du er uddannet dekoratør fra Susanne Stauns Dekoratørskole.

Eksamen er både skriftlig og mundtlig.
Den mundtlige eksamen foregår her fysisk på skolen.

Visuel merchandising:

• Guidelines i visuel merchandising
• Space mangement
• Farvelære indenfor VM
• Opstillingsteori indenfor VM

• Rumanalyse
 

Messestande:
• Udarbejdelse af ideoplæg og layout
• Udførelse af opbygning og nedtagning
•  Temavalg indenfor messer

Styling og events:
• Styling af diverse opgaver f.eks. fødselsdagsfest, julefrokost, bryllupper,  jubilæum m.m.
• Styling af hjem, rum, kontor, soveværelse, badeværelse m.m.
• Styling af fotooptagelser

Tegningslære:
• Perspektiv tegning
• Isometri tegning
• Plantegning

 

Tegningslære på computeren
Lær at tegne  i 3D.

Kundetyper og kundepsykologi:
• målgrupper
• Kundeadfærd
• Kundepsykologi
• Temaudvikling
• Salgsteknikker
• Service

Trend:

Design

Stil

Stemninger

Oplevelser
 

​Retorik:

Mundtlig og skriftlig formidling
Præsentationsteknik
Multimodel formidling (brug af billeder, lyd, tekst og video)

Layout
 

De sociale medier og forbindelsen her imellem
• Den røde tråd mellem forretning og sociale medier

• Flat layouts

• Opstillingsteori

Prisen på hele uddannelsen er 80.000,- ex. moms

Se evt. mere under "priser".

Tilmeld dig lige her på siden til dekoratøruddannelsen.

Uddannelsen kan betaler i rater af 3 mdr. interval til skolen, ellers har vi lavet et samarbejde med Sparxpress hvor du kan se dine lånemuligheder lige her: https://www.designbutikken.dk/shop/dekoratoeruddannelsenonline-dk-1626p.html

nytårskoncert4.jpg
nytårskoncert2.jpg

Skolen har over 28 års erfaring indenfor undervisning og formidling af dekoratørfaget. Dette sikrer dig en solid og kreativ uddannelse...

Susanne Stauns egne ord omkring den 1-årige dekoratør uddannelse

Tidligere elever siger:

sidse.jpg

,,At tage dekoratøruddannelsen hos Susanne og June på STAUNS Dekoratørskole, er noget af det bedste, der nogensinde er sket for mig.

Susanne er en fremragende dekoratør og hun er samtidig utroligt god til at lære fra sig og give sin viden videre til sine elever.
Som elev på skolen fik jeg en masse praktisk erfaring indenfor mange forskellige grene af dekoratørfaget. Og for mig førte uddannelsen direkte til drømmejobbet, og et liv som selvstændig dekoratør og udstillingsplanlægger og - bygger.
June og Susanne er de sødeste mest positive og opløftende mennesker at være sammen med. De er super gode til at “se” hver elev, og bringe deres fulde potentiale frem.

De aller største anbefalinger til STAUNS Dekoratørskole herfra!"

- Sidse Vibe Gerald Salling - Nimtofte - Aarhus

Udpluk af udtalelser fra tidligere elever på Dekoratørskolen...

Skolen har uddannet flere hundrede elever siden 1993.

,,Den livsglæde og energi du får i undervisningen fra Susanne og June på Dekoratørskolen kan ikke beskrives, du er nød til at opleve den selv.
Hver undervisningsdag var fuld af ny læring på skolen eller ude ved virksomhedsbesøg. De er rigtig gode til at give plads til udvikling af ens egen kreativitet i undervisningen og det forløb de har skabt på skolen. Det er den dag i dag en af de bedst beslutninger jeg tog da jeg tilmeldte mig på Stauns Dekoratørskole."

- Rikke Nørlund Brok - Aarhus

rikke brok.jpg
sidse hempel.jpg


"At gå på Staun dekoratørskole var enormt spændende for mig.
Susanne især er virkelig dygtig til at finde og udvikle ens kreative sider. Susanne og June er så dygtige og inspirerende, og under uddannelsen lærer de en om de mange aspekter der er indenfor faget. Og så får man bare fingrene i det, bli'r udfordret samt får gode kvalifikationer med i bagagen.
Undervisningen var derudover sjov, personlig og fyldt med grin med Susanne og June i spidsen"

 

- Sidse Hempel Hedegaard - Herning

Følg Stauns univers på de sociale medier...

Vi er for nyligt kommet på Facebook og instagram med skolen, så følg os gerne

Udpluk af virksomheder som Susanne Staun og Dekoratørskolen har lavet arbejde for siden 1983. Skolen er en udløber af Susanne Stauns livslange erfaring.

bottom of page